Alkoholna sredstva za dezinfekciju

on

Vjerujemo da će ovom pandemijom svijet zauvjek biti promijenjen i vidimo da se neprekidno povećava svijest o važnosti sigurnih i efikasnih higijenskih praksi. To će svakako rezultirati stalnom, povećanom potražnjom za osnovnim rješenjima za njegu kože i površina. Saznajte zanimljive činjenice o učinku alkoholnog etanola koji koristimo za dezinfekciona sredstva za ubijanje mikroba.Glavna komponenta skoro svakog PURELL® sredstva za čišćenje je etanol i postoji jedan jednostavan razlog za to: alkohol je veoma efikasan u ubijanju mikroba.Stoga nije ni čudo što web stranica centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) nalaže učestalo pranje ruku, međunarodno priznata zdravstvena organizacija dodaje da, „ako sapun i voda nisu dostupni, koristite sredstvo za čišćenje sredstava na bazi alkohola koje sadrži najmanje 60% alkohola. “.

Evo tri važna razloga zbog kojih su sredstva za dezinfekciju ruku sa najmanje 60% alkohola vaš najbolji izbor:

# 1. Alkohol brže ubija Sredstva za čišćenje ruku na bazi alkohola ubijaju klice za samo 15 sekundi, dok bezalkoholni proizvodi mogu trajati 30 do 60 sekundi. Ako proizvodu bez alkohola treba do četiri puta duže da uništi klice, vjerovatno je da ćete preći na druge aktivnosti prije nego što je dezinficijent izvršio dejstvo, širenje klica za vrijeme obroka, rukovanje sa drugim ljudima ili dodirivanje uobičajenih površina poput vrata i slično

# 2 Sanitizatori na bazi alkohola su manje osetljivi na dejstvo drugih sastojaka Pored sredstva za uništavanje klica, formulacije za dezinfekciju ruku sadrže dodatne sastojke kao mirise, sredstva za bojenje, sredstva za njegu kože i druge dodatke. U svim higijenskim sredstvima za ruke, formulacije su bitne, ali u bezalkoholnim formulacijama ove dodatne supstance mogu usporavati agens koji uništava klice, što negativno utiče na njegovu efikasnost. S druge strane, alkohol je manje osjetljiv na ove ostale sastojke i manja je vjerovatnoća da im ti dodatni sastojci mogu usporiti dejstvo.

# 3 Alkohol ima najpouzdanije i sveobuhvatnije naučno telo Bezbroj objavljenih radova tokom više od jednog vijeka podržavaju efikasnost alkohola kao sredstva za ubijanje mikroba – od Boston Medical and Hirurškog časopisa 1935. do Smjernica higijene ruku svjetske zdravstvene organizacije 2009. godine. Agensi koji nisu na bazi alkohola nisu bila bukvalno „ispod mikroskopa ” toliko dugo ili podvrgnuta tako rigoroznim i zaključnim istraživanjima kao alkoholna sredstva. Korist bezalkoholnih formulacija tek treba da se utvrdi u potpunosti.