BLOG

Categories: Aktuelnosti

Na početku pandemije sve se događalo veoma brzo. Da bi poboljšali pristup sredstvima za dezinfekciju ruku, mnoga komercijalna preduzeća i trgovci postavili su mobilne dozatore na stalcima prije nekoliko mjeseci. Brzi su i jednostavni za upotrebu, a lakše ih je nabaviti od dozatora postavljenih na zid. Sada kada se nivoi snabdijevanja smiruju, postoje jaki dokazi i pokazatelji koji podržavaju prednosti upotrebe fiksnih dispenzera za dezinfekciju ruku.

Mobilni uređaji za dezinfekciju: uspon i pad

Mobilni dezinficijensi u bocama nesumnjivo imaju svoje prednosti: brzi su i jednostavni za postavljanje i mogu se koristiti bilo gdje. Ali oni imaju i puno nedostataka. Mnogi nisu vrlo stabilni i lako se mogu oboriti i i samim tim oštetiti i procuriti.

Poslije godinu dana pandemije, jasno je: moraćemo dugo da živimo sa virusom i pitanje higijene pratiće nas u svakodnevnom životu u većoj mjeri nego ikada ranije. Kao stručnjaci za rješenja za higijenu ruku, savjetujemo kompanijama da instaliraju trajno montirane dozatore za dezinfekciju. Oni kombinuju mnoge prednosti, uključujući činjenicu da su kao robusniji od mobilnih dozatora za dezinfekciju, ujedno i mnogo efikasniji i održiviji jer ih treba rjeđe dopunjavati. To može dovesti i do velike uštede.

Koji je dozator za dezinfekciju najbolji?

PURELL ADX dozatori nude izuzetnu pouzdanost, lako održavanje i dizajn koji izgleda dobro u bilo kom okruženju. PURELL dozator od 1200 ml idealan je za područja sa velikim prometom poput tržnih centara i prodavnica. Veliki prozor, prozorčić na vrhu dozatora i kristalno čiste boce za ponovno punjenje olakšavaju provjeru količine dezinficijensa u dozatoru.

PURELL® Advanced Higienic Hand Rub je savršen proizvod za punjenje ovih dozatora, obezbjeđujući pouzdanu i bezbrižnu higijenu.

Gel je uspješno testiran na efikasnost protiv koronavirusa i hidrira kožu. To znači da korisnici nisu samo zaštićeni od infekcija, već imaju i prijatan osjećaj njege kože.

Categories: Aktuelnosti

Zaključavanje COVID-19 u Evropi se razlikuje od zemlje do zemlje. U martu neke zemlje počinju da ublažavaju određena ograničenja. Na primjer, u nekim oblastima radnje koje nisu opšteg značaja ponovo otvaraju svoja vrata. Međutim, ako broj infekcija počne da raste, postoji rizik od novih zaključavanja.

Higijena je važnija nego ikad

Koliko ćemo dugo uživati u novoj slobodi zavisi od toga koliko ozbiljno shvatamo preporučene higijenske mjere. Jer sve dok nismo postigli imunitet stada, higijena je i dalje jedini način borbe protiv koronavirusa. Koje mjere predostrožnosti trgovci mogu primijeniti da povećaju vjerovatnoću da vrata njihovih prodavnica i radnji ostanu otvorena?

Na primjer:

– Prodavnice treba postaviti tako da omoguće kupcima da održavaju minimalnu udaljenost od 1,5 m jedna od druge

– Ograničenja broja kupaca dozvoljena u prodavnicama, u zavisnosti od veličine prodajnog prostora

– Obavezno nošenje FFP2 maski od strane kupaca i osoblja

– Kontrolisani pristup radnji

Koji je sistem za doziranje pravi?


Kao higijenski stručnjaci, naša preporuka je da dozatore za dezinfekciju ruku postavite na ulaze i izlaze u prodavnicama, gdje ih kupci mogu lako vidjeti. PURELL ADKS dozatori nude izuzetnu pouzdanost, lako održavanje i dizajn koji izgleda dobro u bilo kom okruženju. Dozator PURELL velikog kapaciteta od 1200 ml idealan je za područja sa velikim prometom poput prodavnica i shopping mall-ova . U svakom slučaju, prozor na dispenzeru i kristalno čiste boce za ponovno punjenje olakšavaju provjeru statusa punjenja i nivo dezinficijensa u svim PURELL i GOJO dozatorima.

Categories: Aktuelnosti

Francuska agencija za zaštitu potrošača DGCCRF nedavno je ispitala preko 180 gelova za dezinfekciju ruku koji se prodaju u Francuskoj. Mnogi proizvodi su klasifikovani kao neupotrebljivi ili čak opasni. Slični incidenti su identifikovani i u SAD. Šta je to na šta treba da obratite pažnju prilikom izbora sredstva za dezinfekciju ruku?

TESTIRANO VIŠE OD 180 UZORAKA SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU RUKU

Francuska agencija za zaštitu potrošača DGCCRF analizirala je više od 180 sredstava za dezinfekciju ruku. Rezultati su alarmantni: 73% gelova je klasifikovano kao neefikasno ili čak opasno.

Kratak pregled:

13% sredstava za dezinfekciju ruku nije sadržavalo dovoljno alkohola. Utvrđeno je da su proizvodi neefikasni i opasni po zdravlje. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje koncentraciju alkohola od najmanje 60 do 80%.22% sredstava za dezinfekciju ruku proglašeno je opasnim, jer etiketa nije dovoljno deklarisala moguće rizike prilikom upotrebe proizvoda – zapaljivost, na primjer.U međuvremenu je utvrđeno da 38% gela za dezinfekciju ruku nije bezbjedno zbog nepotpunih ili netačnih deklaracija na etiketi.

Rezultati u Francuskoj nisu neočekivani

Nije prvi put da se štetna sredstva za dezinfekciju ruku povlače sa tržišta. Nedavno je američka Uprava za hranu i ljekove (FDA) izdala upozorenja i zabrane za više od 100 sredstava za dezinfekciju ruku jer je utvrđeno da su opasne ili neefikasne. Mnogi su sadržali metanol, toksičnu supstancu. Štetni proizvodi takođe kruže drugim zemljama i Sjeverna Irska je takođe nedavno povukla proizvode iz prodaje.

Pomoću sredstava za dezinfekciju ruku PURELL® korisnici znaju da posežu za sigurnim izborom. Aktivni sastojak dezinfekcionih sredstava za ruke PURELL je visoko efikasan i bezopasan etil-alkohol koji se nalazi u savršenoj koncentraciji. Pored toga, PURELL gelovi su obogaćeni hidratantnim sastojcima. Brzo se upijaju i ostavljaju prijatan osećaj na koži. Svi proizvodi su proizvedeni pod izuzetno strogim standardima kvaliteta, intenzivno su testirani na naučnoj osnovi i efikasni su protiv Koronavirusa.

Uvijek na sigurnoj strani sa PURELL-om

„Za nas u kompaniji GOJO ništa nije važnije od osiguranja da ljudi imaju pristup najkvalitetnijim sredstvima za dezinfekciju ruku svuda – od učionica i restorana do bolnica i staračkih domova“, izjavio je Sven Jaschke, državni menadžer za nordijsku, centralnu i istočnu Evropu u GOJO Industries. „Nikada se nismo osećali toliko odgovornima da ispunimo svoje obećanje da ćemo spasiti živote i poboljšati ih rešenjima za dobrobit svih.“

Categories: Aktuelnosti

Formulacije PURELL® zasnovane su na višedecenijskim naučnim inovacijama, a kao rezultat toga gosti, kupci i zaposleni brend PURELL prepoznaju po pružanju rješenja svjetske klase.

Šta se podrazumijeva pod „formulacijom bez kompromisa“?

Održavanje zdravlja kože je suštinski dio dobre higijene ruku, a PURELL® proizvodi su naučno dokazani da pomažu koži da ostane vlažna i osjeća se mekom – čak i uz čestu upotrebu.
Proizvodi koji čine PURELL SOLUTION daju vam snagu koja vam je potrebna bez jakih hemikalija, tako da nema ugrožavajuće sigurnosti za efikasnost.

Američki brend brzih sredstava za dezinfekciju ruku broj 1 dolazi u formulaciji koja ubija 99,99% najčešćih klica koje mogu biti štetne. Čak je dokazano da je aktivan protiv koronavirusa za samo 30 sekundi.

Sanitarni gelovi iz PURELL-a pružaju:
– Jednostavne opcije higijene ruku svuda gdje sapun i voda nisu dostupni.
– Efikasnost u kritičnim situacijama, uz održavanje zdravlja kože u okruženjima koja se često koriste.
– Formulacije sa najblažim, najefikasnijim dostupnim sastojcima, uključujući hidratantne kreme i uređaje za kožu.

PURELL sprej i maramice za dezinfekciju površine


Potpomognut godinama naučne stručnosti, brend PURELL vam takođe donosi sprej i maramice za dezinfekciju površina. Ovi proizvodi su odobreni za površine koje dolaze u kontakt sa hranom i ne zahtijevaju ispiranje.
– Formula za brzo dejstvo brzo uklanja klice.
– Baktericidno, fungicidno, virucidno. Efikasan protiv: Koronavirusa (testiran na surogatu virusa BCoV), virusa gripa A H1N1 (grip), Norovirusa, Rotavirusa, Adenovirusa (EN 14476 standard). Testirano posebno za životnu sredinu na: Salmoneli, Listeriji i Campilobacteru.
– Kompatibilan na većini glatkih površina, uključujući stolove, igračke, fitnes opremu i još mnogo toga.
PURELL SOLUTION koristi beskompromisne higijenske proizvode – kako bi gostima, kupcima i zaposlenima pružio proizvode koji su sigurni i sa čijom se upotrebom osjećaju sjajno.