DISPENZERI ZA DEZINFEKCIJU: PRELAZAK SA MOBILNIH STALAKA NA FIKSNE DISPENZERE ZA DEZINFEKCIJU

on

Na početku pandemije sve se događalo veoma brzo. Da bi poboljšali pristup sredstvima za dezinfekciju ruku, mnoga komercijalna preduzeća i trgovci postavili su mobilne dozatore na stalcima prije nekoliko mjeseci. Brzi su i jednostavni za upotrebu, a lakše ih je nabaviti od dozatora postavljenih na zid. Sada kada se nivoi snabdijevanja smiruju, postoje jaki dokazi i pokazatelji koji podržavaju prednosti upotrebe fiksnih dispenzera za dezinfekciju ruku.

Mobilni uređaji za dezinfekciju: uspon i pad

Mobilni dezinficijensi u bocama nesumnjivo imaju svoje prednosti: brzi su i jednostavni za postavljanje i mogu se koristiti bilo gdje. Ali oni imaju i puno nedostataka. Mnogi nisu vrlo stabilni i lako se mogu oboriti i i samim tim oštetiti i procuriti.

Poslije godinu dana pandemije, jasno je: moraćemo dugo da živimo sa virusom i pitanje higijene pratiće nas u svakodnevnom životu u većoj mjeri nego ikada ranije. Kao stručnjaci za rješenja za higijenu ruku, savjetujemo kompanijama da instaliraju trajno montirane dozatore za dezinfekciju. Oni kombinuju mnoge prednosti, uključujući činjenicu da su kao robusniji od mobilnih dozatora za dezinfekciju, ujedno i mnogo efikasniji i održiviji jer ih treba rjeđe dopunjavati. To može dovesti i do velike uštede.

Koji je dozator za dezinfekciju najbolji?

PURELL ADX dozatori nude izuzetnu pouzdanost, lako održavanje i dizajn koji izgleda dobro u bilo kom okruženju. PURELL dozator od 1200 ml idealan je za područja sa velikim prometom poput tržnih centara i prodavnica. Veliki prozor, prozorčić na vrhu dozatora i kristalno čiste boce za ponovno punjenje olakšavaju provjeru količine dezinficijensa u dozatoru.

PURELL® Advanced Higienic Hand Rub je savršen proizvod za punjenje ovih dozatora, obezbjeđujući pouzdanu i bezbrižnu higijenu.

Gel je uspješno testiran na efikasnost protiv koronavirusa i hidrira kožu. To znači da korisnici nisu samo zaštićeni od infekcija, već imaju i prijatan osjećaj njege kože.