HIGIJENA OSTALA TEMA BUDUĆNOSTI

on

Važnost sredstava za dezinfekciju ruku postala je više nego očigledna u čitavom svijetu u pogledu očuvanja mnogih života poslednjih godinu i po dana. Šta mislite, gdje će sektor higijene otići odavde?

Tržište za dezinfekciju ruku već je pretrpjelo velike promjene u posljednjih mjesec dana. Prije godinu dana svi proizvodi su rasprodati u jednom potezu. Posebno u sektoru maloprodaje, mnogi pružaoci usluga željeli su ponuditi dozatore sa sredstvima za dezinfekciju ruku za svoje klijente i zaposlene i očajnički su tražili rješenja. Kako bi ublažila ovo usko grlo, SZO je izdala formulu za proizvodnju dezinfekcionih sredstava za ruke, koja je odjednom dozvolila svakome da miješa dezinfekciona sredstva. Mnoge kompanije koje ranije nisu imale nikakve veze sa ovom temom započele su proizvodnju gela za ruke. Među njima destilerije, koje se takođe bave alkoholom, koji je aktivni sastojak sredstva za dezinfekciju ruku, ali u drugom obliku.

Kakve su bile posljedice?

Kao rezultat toga, na tržištu postoji prilično velika količina sredstava za čišćenje od proizvođača bez imena, koja mogu dezinfikovati, ali ne uvijek. Proizvodi su često ljepljivi, smrdljivi ili imaju druge nedostatke. U najgorem slučaju, kupci koji ne žele koristiti ove neugodne proizvode jednostavno se suzdrže od dezinfekcije ruku, što je kontraproduktivno. Sada imamo zadatak edukovati pružatelje usluga u maloprodaji, ugostiteljstvu i mnogim drugim sektorima o važnosti ponude dobrog sredstva za dezinfekciju ruku. Njegova efikasnost treba da bude naučno potvrđena, a gel prijatan za upotrebu i da ima svojstva za njegu.

Govoreći o gastronomiji, ovdje je vrlo štetno za korisničko iskustvo ako koristite osrednje sredstvo za dezinfekciju ruku koje ostavlja mastan film na koži i ispušta neugodan miris koji vam stalno izbija iz nosa dok jedete zar ne?

To je veoma važna stavka. Svako ko nudi usluge pripremanja hrane mora razmišljati holistički. Obrok i osoblje mogu biti dobri. Ali ako ugostitelj štedi na higijeni, to se negativno odražava na njegovu sliku. Klijent ima osjećaj da je napravljena ušteda na bezbijednosti – to nije dobro. Prilikom pružanja usluge sve mora biti u redu – od A do Š.

Šta mislite hoće li se svijest o važnosti higijene zadržati i u budućnosti?

Ostaće veća osjetljivost potrošača na higijenu – to je sigurno. Istraživanje hotelijerske industrije koje je sprovelo Hospitality Net zajedno sa Knowingli Market Research -om jasno pokazuje da je pitanje higijene sada svima na umu. Istraživanje je pokazalo da će više od 80 posto učesnika u istraživanju koji planiraju putovanje u narednim mjesecima posvetiti više pažnje higijenskim ponudama. Ovo uključuje, na primer, jasno vidljive zdravstvene i higijenske protokole u ​​toaletima i sistemima za dezinfekciju ruku na ulazima i izlazima i u restoranima. Potreba za sigurnošću je toliko duboko ukorijenjena da bi preko 57 odsto svih ispitanika platilo više za putovanje ako su higijenski nivoi odgovarajući.

Ostanimo na putovanju za trenutak. Pitanje koje je trenutno u glavi potrošača koji sada odlaze na odmor: kako da se zaštitim na putu? Željezničke stanice, aerodromi, javni toaleti i odmorišta – sve su to mesta za razmnožavanje mikroba. Postoji li rješenje za ovo?

Upravo je ponuđeno rješenje.

Uskoro će se pojaviti kesica od 3 mililitara sa PURELL gelom za dezinfekciju ruku, savršeno pogodna za jednokratnu upotrebu. Namijenjen je avioprevoznicima, željezničkim stanicama ili restoranima itd. koji žele da svojim gostima obezbijede male vrećice. Korišćenje ovog pogodnog formata će dodati dodatnu sigurnost dok ste na putu.