Održivost

Crna Gora ima jednu od najljepših netaknutih priroda, shodno tome, prije 30 godina postala ekološka država .Mi kao njeni stanovnici nastavljamo da se zalažemo za njeno očuvanje i opstanak, kako za nas, tako i za buduće generacije.

Kompanija Surfmont u svoju politiku poslovanja, pored ISO 14001 standarda, od skoro uvrštava i Održivost.
Ekstremni klimatski događaji, gubitak biodiverziteta koja nastaju kao posljedica globalnog zagrijevanja, smanjenje ozonskog omotača, upozoravaju nas da je neophodno da se ponašamo odgovorno prema životnoj sredini i da sprovodimo mjere održivog razvoja. U saradnji sa našim dobavljačima, poznatim evropskim brendovima (Tork, Ecolab, Katrin, Vileda, Ada) koji su sertifikovani održivi proizvođači, kupcima obezbjeđujemo dostupnost održivih proizvoda. Samim tim naš cilj je da našim kupcima ponudimo, objasnimo i damo prednost primjeni održivih proizvoda.
Surfmont svojim zaposlenima omogućava zaposlenje u skladu sa crnogorskim zakonom o radu. Osnažavamo raznolikost, ravnopravnost, poštujemo ljudska prava.

Podržavamo lokalne humanitarne organizacije i angažovanost zaposlenih.
Ulažemo u razvoj zaposlenih:
– Primjenjivanjem sistema motivacije i nagrađivanja
– Zaposlenima obezbjeđujemo bezbjenost i zdravlje na radu
– Ulažemo u zaposlene otvaranjem radnih mjesta, obukama i usavršavanjem.
Smatramo da je u isto vrijeme moguće poslovati odgovorno prema društvu i životnoj sredini, a u isto vrijeme biti konkurentna i profitabilna kompanija. Potrošači prepoznaju kvalitet i društveno odgovorne kompanije. Naš cilj je da gradimo stabilne i dugoročne odnose sa svim kupcima.