Dezinfekcija ruku u školi?

on

Dezinfekcija ruku u školi? Bilo u učionici, na igralištu ili u sportskoj dvorani – svjesna higijena ruku sprječava visok nivo bolesti među učenicima i nastavnicima. Međutim, mnogi roditelji sumnjaju kada škole koriste sredstva za dezinfekciju ruku za svakodnevnu higijenu ruku.

Ali sa pravim proizvodom, ove brige su potpuno neutemeljene.

Pranje ruku pre početka nastave

Ovaj scenario se trenutno dešava desetine puta dnevno u školama: djeca su postrojena u dugačkom redu pored umivaonika da bi prije početka nastave oprala ruke. Kao što možete da zamislite, ovo je postupak koji oduzima puno vremena. Ali postoji alternativa koja štedi vrijeme. Stručnjaci preporučuju da škole budu opremljene kvalitetnijim sredstvima za dezinfekciju ruku. Trebalo bi da sadrže najmanje 60 procenata alkohola i da budu obogaćeni hidratantnim sastojcima. Ovi proizvodi bezbjedno štite od 99,9 odsto najštetnijih patogena i istovremeno su nježni prema koži.

Mitovi o dezinfekciji ruku

Jim Arbogast, potpredsjednik i odgovoran za higijenske nauke i unapređenje javnog zdravlja u kompaniji GOJO Industries, proizvođaču rješenja za higijenu ruku PURELL®, zna za ove probleme i kaže: “Uobičajeni je mit da česta upotreba sredstava za dezinfekciju ruku na bazi alkohola isušuje kožu ruku. PURELL sredstva za dezinfekciju ruku uključuju regeneratore za kožu koji se na koristan način upijaju u kožu. Razvijeni su za višekratnu upotrebu bez oštećenja i Studije pokazuju da upotreba PURELL Advanced Higienic Hand Rub ne isušuje kožu, čak ni u visokofrekventnim okruženjima poput zdravstvene zaštite. ”

Postoje različiti načini za obezbjeđivanje učenika sredstvima za dezinfekciju ruku. Pristup proizvodima trebao bi biti lak, pa su pokretni sistemi postolja, zidni dozatori ili jednostavno bočica sa pumpom na nastavničkom stolu idealni. Naše preporuke za postavljanje sredstava za dezinfekciju u škole možete pronaći ovde.

Dezinfekcija površine u školama

Dezinfekcija površina takođe igra važnu ulogu u usporavanju širenja klica u školama. Klice se često nalaze na površinama koje naša djeca redovno dodiruju. Zbog toga često dodirivane površine kao kritične tačke u školama treba što češće dezinfikovati. U tu svrhu postoje sanitarne maramice koje se lako mogu postaviti na stolove ili u dozatore na svim važnim mjestima. Na ovaj način, kvake, rukohvati, stolovi, stolice ili čak tastature mogu se pouzdano učiniti bezbjednim i bez klica jednostavno čišćenjem u redovnim intervalima.