KAKO POBOLJŠATI HIGIJENU U JAVNIM TOALETIMA

on

Da li ste znali da će na vašim rukama biti 50% manje bakterija ako se nakon pranja osuše na papirnom ubrusu *. SZO preporučuje i korišćenje papirnih ubrusa za ruke kao dio higijene ruku. Možemo ponuditi papirna rješenja koja vam omogućavaju da ovaj jednostavan zadatak obavite na higijenski, održiv i efikasan način.

Pokret ka održivijoj budućnosti ne događa se slučajno. Mi radimo za to i možemo vam pomoći da učinite isto. Naša misija je da maksimiziramo higijenu na javnim mjestima, kao što su toaleti i radna mjesta, i da pomognemo da se higijena održava i kod kuće, i to uz održivost kao prioritet.

KAKO POBOLJŠATI HIGIJENU U JAVNIM TOALETIMA?

Higijena je svuda važna, a loša higijena može biti katastrofalna. Interesovanje javnog mnjenja ka boljoj higijeni ruku dramatično se povećalo, a sredstva za dezinfekciju ruku, sapun i papirni ubrusi smatraju se važnijim nego ikad za našu svakodnevnu sigurnost. U postpandemijskom svijetu dobra higijena je sve važnija.

Da bismo nastavili svoj globalni način života, higijenu moramo shvatiti ozbiljno.Da bismo stekli bolji uvid u ponašanje naših krajnjih korisnika, nedavno smo sproveli istraživanje koje je sprovela spoljna kompanija za istraživanje tržišta u 7 zemalja sa 3001 ispitanikom.

ALI REZULTATI STUDIJE NISU BILI U REDU, NIKAKO. ZAŠTO?

U Evropi samo 77% pere ruke nakon posjete toaletu! Dakle, još uvijek treba mnogo toga učiniti da ljudi operu ruke nakon posjeta toaletu – i nakon drugih svakodnevnih radnji75% radije suši ruke papirnim ubrusima.

Od onih koji su oprali ruke:

  • 87% koristi sapun u toaletu
  • 83% koristi toplu vodu

Kada uzmemo u obzir da se 80% svih infekcija širi rukama, još uvijek je dug put do maksimiziranja higijene samo u javnim toaletima.