Nove COVID-19 smjernice za trgovce i prodavnice

on

Zaključavanje COVID-19 u Evropi se razlikuje od zemlje do zemlje. U martu neke zemlje počinju da ublažavaju određena ograničenja. Na primjer, u nekim oblastima radnje koje nisu opšteg značaja ponovo otvaraju svoja vrata. Međutim, ako broj infekcija počne da raste, postoji rizik od novih zaključavanja.

Higijena je važnija nego ikad

Koliko ćemo dugo uživati u novoj slobodi zavisi od toga koliko ozbiljno shvatamo preporučene higijenske mjere. Jer sve dok nismo postigli imunitet stada, higijena je i dalje jedini način borbe protiv koronavirusa. Koje mjere predostrožnosti trgovci mogu primijeniti da povećaju vjerovatnoću da vrata njihovih prodavnica i radnji ostanu otvorena?

Na primjer:

– Prodavnice treba postaviti tako da omoguće kupcima da održavaju minimalnu udaljenost od 1,5 m jedna od druge

– Ograničenja broja kupaca dozvoljena u prodavnicama, u zavisnosti od veličine prodajnog prostora

– Obavezno nošenje FFP2 maski od strane kupaca i osoblja

– Kontrolisani pristup radnji

Koji je sistem za doziranje pravi?


Kao higijenski stručnjaci, naša preporuka je da dozatore za dezinfekciju ruku postavite na ulaze i izlaze u prodavnicama, gdje ih kupci mogu lako vidjeti. PURELL ADKS dozatori nude izuzetnu pouzdanost, lako održavanje i dizajn koji izgleda dobro u bilo kom okruženju. Dozator PURELL velikog kapaciteta od 1200 ml idealan je za područja sa velikim prometom poput prodavnica i shopping mall-ova . U svakom slučaju, prozor na dispenzeru i kristalno čiste boce za ponovno punjenje olakšavaju provjeru statusa punjenja i nivo dezinficijensa u svim PURELL i GOJO dozatorima.