ODABIR PRAVOG SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU: zašto je formulacija važna?

on

ODABIR PRAVOG SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU: zašto je formulacija važna?

Nažalost, nije svaki proizvod za dezinfekciju ruku trenutno testiran na način da ispunjava potrebne standarde kvaliteta. U nekim slučajevima ovi proizvodi nisu efikasni, što korisnicima daje lažni osećaj zaštite od mikroba, a neki mogu čak izazvati bol ili nelagodu prilikom upotrebe. Da biste osigurali zdravlje i higijenu kože, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pronađete savršen proizvod.

ZDRAVLJE I SIGURNOST KORISNIKA SU NA PRVOM MJESTU

Nisu sva sredstva za dezinfekciju ruku jednaka. Neki neugodno mirišu, neki ostavljaju ljepljiv film na koži, a neki nemaju hidratantne sastojke koji pomažu da koža ostane zdrava. Neki sanitizeri nemaju koncentraciju alkohola između 60% i 80% (kao što preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija). To znači da možda neće biti efikasni protiv velikog broja mikroba. Korišćenje proizvoda poput ovih može oštetiti vašu kožu ili dati lažni osjećaj sigurnosti vaše higijene. Obavezno provjerite da li je preparat za dezinfekciju ruku biocidan i da li ima visoku antimikrobnu efikasnost.Vjerujemo da su zdravlje i sigurnost potrošača najveći prioritet. PURELL® Advanced sredstvo za dezinfekciju ruku ubija 99,99% najčešćih klica koje mogu biti štetne, a posebno je formulisan sa hidratantnim sastojcima koji pomažu u održavanju zdravlja kože.

STROGA ISPITIVANJA KVALITETA U PROCESU PROIZVODNJE

Kao dio naše posvećenosti zdravlju i bezbijednosti, proizvodi iz našeg asortimana uključuju i denaturante kojima se spriječava nepravilna upotreba i odvraćaju korisnici od gutanja. Ova sredstva čine alkohol u ovim proizvodima neprikladnim za ljudsku ishranu i pomažu u spriječavanju da se dezinfekciona sredstva uzimaju kao stimulansi.

PURELL Advanced sredstvo za dezinfekciju ruku je formulacija sa izuzetnom antimikrobnom efikasnošću. Ugodan je za korišćenje i klinički je dokazano da održava zdravlje kože.

Ubija 99,99% najčešćih klica koje mogu biti štetne

Odgovara: Baktericidno prema EN 1500 (sredstvo za dezinfekciju ruku), EN 12791 (hirurško trljanje), virucidno prema EN 14476

70% formulacija alkohola pogodna je za često korišćenje kod bolničkog osoblja

PURELL sredstvo za dezinfekciju ruku dezinfikuje ruke bez ispiranja

Specijalno formulisan sa ovlaživačima da ostavljaju ruke mekim i osvježenim.

Preporučuje se na rukama koja su lagano zaprljane i u kombinaciji sa higijenskim režimom ruku

Prošao test bojenja hrane u skladu sa EN 4120: 2007