Punjenje dozatora za dezinfekciju ruku: čuvajte se opasnosti!

on

Mnogi supermarketi ili prodavnice postavili su dozatore za dezinfekciju ruku na ulaz u njihove prostorije kako bi pokazali svojim kupcima: “Ovdje ste na sigurnom. Činimo sve što možemo da se borimo protiv štetnih klica.” Međutim, tamo gdje se koriste otvoreni dozatori, često se prave greške.
Posljedice nepravilnog punjenja dozatora za dezinfekciju.
Mnogi sistemi za punjenje se ponovo i iznova pune – često onim proizvodom koji je u to vrijeme imao najnižu potrošnju ili najbolju dostupnost. U većini slučajeva, dispenzer se čak ni ne vadi i ne čisti prije ponovnog punjenja. Umjesto toga, novi proizvod se sipa u posudu preko starog proizvoda.
To može imati veoma neprijatne posledice. Ako stari proizvod ostane u sistemu, on može isteći i uticati na efikasnost ostatka smješe. Miješanje dva različita proizvoda je problematično i iz drugih razloga. Ako se dva gela za dezinfekciju pomiješaju, mogu se dogoditi nepredviđene stvari. Na primjer, efikasnost smješe može biti smanjena i mogu se pojaviti iritacije kože.

Dezinfekciona sredstva za ruke sa neprijatnim mirisom ili ljepljivošću: uzroci


Takođe ste možda primijetili da neki dezinficijensi za ruke koji se nude na otvorenim mjestima prilično smrde ili su ljepljivi. Ovo takođe može nastati miješanjem dva proizvoda zajedno i sigurno će dovesti do lošeg korisničkog iskustva.
Da li će kupci ikada ponovo dezinfikovati ruke koristeći javne objekte? Vjerovatno ne! Negativne posljedice i efekti na kontrolu pandemije u ovom trenutku sigurno ne moramo ni pominjati.
Još jedan problem povezan sa nepravilnim punjenjem sistema za točenje: oni dispenzeri koji koriste velike boce koje se ne mogu potpuno zapečatiti nakon punjenja u dozator, rizikuju da će neki dio alkohola ispariti. Budući da je alkohol efikasan sastojak koji ubija štetne patogene, ako nivo alkohola padne, gel postaje manje efikasan.


Kako kontrolisati ove probleme? Samo slijedite ove savjete:


– Gdje je to moguće, koristite higijenski zatvorene patrone za dozatore.

– Ne miješajte sredstva za dezinfekciju ruku različitih proizvođača.

– Oslonite se na stručnost poznatih brendova.


Koji je sistem za doziranje pravi?

Kao higijenski stručnjaci, preporučujemo i postavljanje robusnih dozatora za dezinfekciju ruku na ulaze i izlaze u prodavnicama, gdje ih kupci mogu lako vidjeti. PURELL ADKS dozatori nude izuzetnu pouzdanost, lako održavanje i dizajn koji izgleda dobro u bilo kom okruženju. Dozator PURELL velikog kapaciteta od 1200 ml idealan je za područja sa velikim prometom poput prodavnica i tržnih centara. U međuvremenu, veliki bočni i krovni prozori na dispenzeru i kristalno čiste boce za ponovno punjenje olakšavaju provjeru statusa punjenja u svim PURELL i GOJO dozatorima.