ŠTETNI DEZINFICIJENSI ZA RUKE CIRKULIŠU NA FRANCUSKOM TRŽIŠTU

on

Francuska agencija za zaštitu potrošača DGCCRF nedavno je ispitala preko 180 gelova za dezinfekciju ruku koji se prodaju u Francuskoj. Mnogi proizvodi su klasifikovani kao neupotrebljivi ili čak opasni. Slični incidenti su identifikovani i u SAD. Šta je to na šta treba da obratite pažnju prilikom izbora sredstva za dezinfekciju ruku?

TESTIRANO VIŠE OD 180 UZORAKA SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU RUKU

Francuska agencija za zaštitu potrošača DGCCRF analizirala je više od 180 sredstava za dezinfekciju ruku. Rezultati su alarmantni: 73% gelova je klasifikovano kao neefikasno ili čak opasno.

Kratak pregled:

13% sredstava za dezinfekciju ruku nije sadržavalo dovoljno alkohola. Utvrđeno je da su proizvodi neefikasni i opasni po zdravlje. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje koncentraciju alkohola od najmanje 60 do 80%.22% sredstava za dezinfekciju ruku proglašeno je opasnim, jer etiketa nije dovoljno deklarisala moguće rizike prilikom upotrebe proizvoda – zapaljivost, na primjer.U međuvremenu je utvrđeno da 38% gela za dezinfekciju ruku nije bezbjedno zbog nepotpunih ili netačnih deklaracija na etiketi.

Rezultati u Francuskoj nisu neočekivani

Nije prvi put da se štetna sredstva za dezinfekciju ruku povlače sa tržišta. Nedavno je američka Uprava za hranu i ljekove (FDA) izdala upozorenja i zabrane za više od 100 sredstava za dezinfekciju ruku jer je utvrđeno da su opasne ili neefikasne. Mnogi su sadržali metanol, toksičnu supstancu. Štetni proizvodi takođe kruže drugim zemljama i Sjeverna Irska je takođe nedavno povukla proizvode iz prodaje.

Pomoću sredstava za dezinfekciju ruku PURELL® korisnici znaju da posežu za sigurnim izborom. Aktivni sastojak dezinfekcionih sredstava za ruke PURELL je visoko efikasan i bezopasan etil-alkohol koji se nalazi u savršenoj koncentraciji. Pored toga, PURELL gelovi su obogaćeni hidratantnim sastojcima. Brzo se upijaju i ostavljaju prijatan osećaj na koži. Svi proizvodi su proizvedeni pod izuzetno strogim standardima kvaliteta, intenzivno su testirani na naučnoj osnovi i efikasni su protiv Koronavirusa.

Uvijek na sigurnoj strani sa PURELL-om

„Za nas u kompaniji GOJO ništa nije važnije od osiguranja da ljudi imaju pristup najkvalitetnijim sredstvima za dezinfekciju ruku svuda – od učionica i restorana do bolnica i staračkih domova“, izjavio je Sven Jaschke, državni menadžer za nordijsku, centralnu i istočnu Evropu u GOJO Industries. „Nikada se nismo osećali toliko odgovornima da ispunimo svoje obećanje da ćemo spasiti živote i poboljšati ih rešenjima za dobrobit svih.“