Ukinuta su upozorenja na putovanja u mnogim evropskim zemljama

on

Mnoge zemlje EU su ukinule upozorenja na putovanja, što je oduševilo mnoge turiste. Međutim, lagani osjećaj neizvjesnosti nesumnjivo će ostati prisutan uz nedoumicu: koliko je situacija sigurna?

Naš glavni savjet za hotele i restorane je da ojačaju povjerenje svojih gostiju vidljivim higijenskim mjerama. Ovako će nesumnjivo pokazati da su zdravlje i dobrobit njihovih gostiju najvažniji. Savjetujemo vam da na primjer, na kritična mjesta postavite raspršivače za dezinfekciju ruku:

  • U kupatilima, posebno na izlazu
  • U zonama čekanja
  • U restoranu
  • U sobama za goste

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) 80 posto svih bolesti prenosi se rukama od osobe do osobe. Hotelski i restoranski operatori koji nude sredstva za dezinfekciju ruku na velikom broju mjesta na taj način umanjuju rizik od prenošenja patogena.

Higijena površina je veoma važna

Nova studija magazina The Lancet takođe pokazuje da koronavirusi mogu ostati održivi na različitim površinama i do sedam dana. Zbog toga čistoća površina takođe mora da igra veoma važnu ulogu u hotelima i restoranima, posebno u oblastima u kojima se sreće mnogo ljudi.

Da li ste znali?

  • Kontaminirane ruke mogu prenijeti viruse do sedam površina gdje ih drugi mogu pokupiti (1)
  • Do 14 ljudi može biti kontaminirano dodirom istog predmeta (2)

izvori

[1] WHO Guidelines on Hand Hygiene in Health Care: First Global Patient Safety Challenge

[2] Clean Care Is Safer Care. Geneva: World Health Organization; 2009. 7, Transmission of pathogens by hands.

Kako površine treba da se dezinfikuju?

Imamo dobre vijesti:

testovi sa raznim rješenjima za površinsku dezinfekciju pokazali su da su proizvodi na bazi etanola najefikasniji protiv 99,9 odsto štetnih virusa – uključujući SARS-CoV-2. Ako se ova hemijska sredstva primijene u odgovarajućoj koncentraciji, broj zaraznih klica može se značajno smanjiti za minutu.

Još jedan savjet koji će vam pomoći da se uvjerite da se vaši gosti osećaju bezbjedno – obezbijedite im malu bočicu sredstva za dezinfekciju ruku na bazi etanola koju mogu da koriste na plaži ili na izletima. Uklapa se u svaki džep ili torbu pantalona i savršen je za dezinfekciju ruku u svakoj situaciji. Latentni strahovi i brige neće na ovaj način negativno uticati na njihov odmor i zabavu. Protjerajte osjećaj nesigurnosti kako biste svojim gostima pomogli da uživaju u najljepšem periodu godine.